Hoe de “Lonesome Cowboy” de markt veroverde…

Kunnen jullie je voorstellen dat Cowboy Magic ooit een onbekend merk was? Dat niemand er gebruik van maakte? Toch is die tijd er geweest, vreemd genoeg. Cowboy Magic draagt een mooie geschiedenis met zich mee en die delen we graag met je.

In 1995 was er in Amerika een man die Jim Cummings heette. Hij was er voor 1995 ook al wel trouwens;-). Jim was een groot paardenliefhebber en hij kwam in dat jaar op het idee om de beste verzorgingsproducten voor menselijk haar als uitgangspunt te nemen en deze te transformeren tot producten voor de paardenmarkt. Dit resulteerde in kwalitatief hoogstaande haarverzorging die zowel voor mensen als voor dieren te gebruiken was. Want ondanks dat hij het transformeerde, bleef het geschikt voor mensen. Sterker nog, het werd beter dan de originele mensenshampoos.

Founder Cowboy Magic - Jim Cummings

Founder Cowboy Magic – Jim Cummings

Maar van de producten moesten de mensen niet zoveel hebben, met name in de dressuurwereld. Shampoos voor paarden? En dan die naam, Cowboy Magic, dat kon niks zijn. Hadden zij even ongelijk bleek later!

 

Daar zat Jim dan, met zijn flesjes en tubetjes, dat was wel even een vieze tegenvaller voor hem, dat kun je je wel voorstellen natuurlijk. Helemaal wanneer je zelf 200% overtuigd bent van je product. Maar juist die overtuiging gaf hem kracht om door te gaan, om het hier niet bij te laten zitten. Het mocht niet zo zijn dat hij de wereld geen kennis kon laten maken met zijn product. Dat zou een grote gemiste kans zijn! Gedreven door vertrouwen gebruikte hij zijn eigen geld, investeerde hij in de Detangler & Shine en ging hiermee op pad. Hij speelde voor Kerstman en deelde het product uit aan paardenliefhebbers in de VS en the rest?…. That’s history!

 

Het product is vervolgens verder gaan groeien door paardeneigenaresses die de Detangler & Shine verkochten aan mede-paardenliefhebbers, puur omdat ze zo wild van het product waren en dit met iedereen wilden delen.

Door de komst van Facebook is eigenaar Jim gretig aan de slag gegaan om het mond-tot-mondsucces nog verder uit te breiden. Door zijn hart te laten spreken en de reacties van paardenliefhebbers over zijn product is Cowboy Magic uitgegroeid tot HET verzorgingsproduct. A little goes a long way…

 

Het succes groeide als snel door naar Europa en uiteindelijk kwam ook de hondenmarkt in aanraking met het product. Met name de labradoodles bleken heel veel baat te hebben bij de Detangler and Shine. Trimsalons maken inmiddels massaal gebruik van Cowboy Magic, iets wat Jim vooraf niet had kunnen bedenken.

 

Best-seller Detangler & Shine, geliefd door mens en dier!

Inmiddels weten jullie allemaal hoe groot Cowboy Magic is en beter nog: hoe goed!

In Amerika gebruiken duizenden mensen de producten op zichzelf, vooral Detangler and Shine. Dit product verwijdert de grootste en meest onmogelijke klitten en maakt het haar zijdezacht en glanzend. Tja, dat is toch alles wat je wilt voor je haar?

Hieronder geven we je in een notendop de kracht van de producten van Cowboy Magic.

  • Met Detangler & Shine™ van Cowboy Magic® verdwijnen knopen, klitten en dreadlocks als sneeuw voor de zon, zelfs bij het meest onhandelbare haar. Het hydrateert en versterkt het haar van paarden, honden, katten en mensen.
  • Cowboy Magic® Rosewater Shampoo bevat zijde en is geschikt voor paarden, honden en mensen. Het product is gemakkelijk te gebruiken, voedt de huid en het haar, reinigt op zachte wijze en lost het vuil op.
  • Cowboy Magic® Rosewater Conditioner is een echte innovatie op het gebied van haarverzorging. Het zorgt ervoor dat het haar er gezond uitziet. Topcombinatie met de shampoo, dermatologisch getest en uiteraard ook weer geschikt voor paarden, honden en mensen.
  • Cowboy Magic® Shine In Yellowout™ Shampoo neutraliseert gele vlekken en werkt oplichtend voor alle haarkleuren. Zowel paarden, honden als mensen (blond of geblondeerd haar wordt prachtig koel) hebben baat bij dit product. Shine In Yellowout™ haalt gelige vlekken uit het haar en geeft duffe lokken een mooie fonkeling.
  • Cowboy Magic® Super Bodyshine® geeft het haar een maximale zijdezachte glans en een heerlijke geur en maakt het vuilafstotend. Het werkt snel en irriteert niet. Voor paarden, honden en katten.
  • Cowboy Magic® Greenspot® Remover is een verfrissende douche in een flesje. Het is gemakkelijk te gebruiken en speciaal geformuleerd om: