Onze visie

Energique wil een producent zijn van de beste vers vlees maaltijden. Een bedrijf gebaseerd op de kennis van honden en katten; Met respect voor hun specifieke eisen.
 Dit doen we door voeding te maken die voldoet aan de behoeften van hond of kat. De resultaten van deze visie zijn duidelijk: ondanks talloze trends en hypes maakt Energique al meer dan 30 jaar haar vers vlees maaltijden gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Kwaliteit

Verantwoord vers vlees voor uw hond. Daar staat Energique voor. Al onze producten voldoen aan de voedingsbehoeften van de hond. De voedingen zijn geformuleerd in samenwerking met erkende voedingsspecialisten.

Onze moderne productielocatie in Gorredijk voldoet aan de strenge voedselveiligheidsnormen (GMP+ en IFS food).

Energique lid van de NVG

Wij zijn lid van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG), de branchevereniging van petfoodfabrikanten en importeurs in Nederland. Samen staan wij voor gezonde en veilige huisdiervoeding, door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Meer dan 80% van alle voeding voor hond en kat in Nederland wordt door leden van de NVG op de markt gebracht.

Hoe ontstond Energique?

In de Ierse Wolfshondenkennel Glennfinnan besloten Jos van der Linden en Nanette Waldorp in 1988 weer terug naar de bron te gaan. In hun kennel fokten zij Ierse Wolfshonden. De Ierse Wolfshond is een extreem snelgroeiende ras waarbij optimale voeding van het grootste belang is. Jos en Nannette vonden dat de commerciële voeding die ze in brokvorm konden kopen niet de gewenste resultaten gaf. Het voer dat ze zelf gingen maken bleek een gouden greep te zijn. De conditie van de honden verbeterde waarneembaar, jonge honden groeiden gelijkmatig op en diarree behoorde tot het verleden.

Energique nu en in de toekomst

Na het overlijden van Nanette begin 2014 wilde Jos Energique overdragen aan gelijkgestemden. Mensen die met respect voor de filosofie van Energique het bedrijf de toekomst in konden leiden. Op 1 januari 2015 werd Energique overgenomen door Esmae Minne en Karel R. Nijholt.

Beiden zijn geen onbekenden in de kynologische wereld. Al decennia showen zij Shar Pei over de hele wereld. Niet toevallig voeren zij hun honden al bijna 20 jaar Energique. De complementaire talenten van een sales- en management carrière in de corporate verzekeringswereld en een onbetwiste succesvolle horecaondernemer met meerdere zaken werden gebundeld.

Overtuigd van de kwaliteit en de gedachte achter het product konden zij Jos zonder terughoudendheid beloven Energique te laten groeien en trouw te blijven aan de concessieloze hang naar kwaliteit.

Energique

Energique Pup

 5,50 64,65
 5,75 63,95
 6,55 79,95