Wij werken met  vers vlees dat geschikt is voor menselijke consumptie en dat komt van EEG goedgekeurde slachthuizen. Al deze slachthuizen staan onder de strenge controle van het FAVV en dat is bij ons trouwens niet anders. Buiten de verplichte controles van het FAVV, laten wij ons vlees iedere week controleren op salmonella en entero’s in een erkend laboratorium om zodoende zeker te kunnen zijn dat wij enkel kwalitatief goede grondstoffen verwerken.

De grondstoffen worden bevroren of ijskoud verwerkt en worden niet verhit zodat de natuurlijke vitaminen, aminozuren en mineralen behouden blijven.
Aan alle soorten wordt zeewier toegevoegd wat een echte vitaminebom is. Er wordt geen extra calcium/fosfor toegevoegd. De oorsprong van het calcium/fosfor komt dus steeds uit de natuurlijke bron:

  1. Voor gevogeltesoorten: gemalen botten (bijvoorbeeld graankippen, eend, kalkoen,enz…)
  2. Voor rundersoorten: gemalen bot en kraakbeen van het rund (bijvoorbeeld geit, rund, kalf,..enz)
  3. Voor vissoorten: er worden steeds hele vissen verwerkt (bijvoorbeeld makreel, haring, zalm,..enz)